Vanaf het eerste moment dat je bij Maayke de praktijk binnenstapt voel je je op je gemak. Door haar manier van omgang, persoonlijk en benaderbaar, had ik het gevoel dat ik gelijk alles aan haar kon vertellen wat me dwarszat en waarvoor ik hulp nodig had.
Soms was alleen al een luisterend oor, oprecht en geïnteresseerd, al voldoende om mij vooruit te helpen.
Daarnaast hielpen de handvaten en de inzichten die ze me op een hele ongedwongen manier over mezelf heeft laten maken mij enorm. 

 

Bij het eerste contactmoment had ik gelijk een goed gevoel bij Maayke. De rust en het begrip die Maayke uitstraalt. Doelgericht bij de kern van de klachten komen en m.b.v. tools en inzichten samen de kern behandelen. Voor mij heeft het traject in positieve zin geholpen en ik zou het zeker aanraden. 

 

Lieve Maayke en Charlotte,
Na het overlijden van mijn echtgenoot en enkele jaren van wisselende emoties, ben ik in november 2018 bij jou terecht gekomen. Mijn huisarts had met jullie praktijk reeds goede ervaringen…. en terecht…
Wat heb jij mij goed geholpen; nog steeds ( vanaf mei 2019 is mijn traject bij jou beëindigd) pluk ik de vruchten van jou tips, handvatten en lieve, deskundige adviezen.
Ook het mail contact, dat we nog af en toe hebben doet me goed.
Heel erg bedankt. Ik zal jouw praktijk zeker aanbevelen. 

 

Maayke is een professioneel, doelgericht en warm persoon, die met de juiste middelen, snel en met een relaxte ondertoon met een fantastisch resultaat, jou je pad laat zien. Absoluut een aanrader! 

 

Wat een binnenkomst bij pilafortis, Maayke en Charlotte wat een geweldig team samen.

Mijn eerste gesprek voelde als koffie drinken met een vriendin. Geen druk , geen verplichting gewoon jezelf kunnen zijn. De sessies gingen voor mij met ups en downs maar Maayke heeft me met haar positieve benadering erdoor gesleept. En believe me ik ben niet de gemakkelijkste, in de eerste paar sessies had ik nog een muur om me heen staan en daar ging ze op een geweldige manier mee om. Beetje bij beetje liet Maayke die muur verdwijnen en toen kon ik pas echt aan mezelf werken.

Ze respecteert wat ik op dat moment toeliet en in de vervolg sessies hield ze me figuurlijk een spiegel voor door middel van opdrachten.
De opdracht die bij mij de meeste impact heeft gehad is vrienden en familie vragen om mij te omschrijven. Nou wat heb ik huilt door deze te lezen.

Wat heb ik in de sessies met Maayke, gelachen en gehuild. Maar EEN ding weet ik zeker zonder haar was het me niet gelukt.

Bedankt lieve Maayke en Charlotte voor jullie hulp. 

 

 

Lieve Maayke,

Na jarenlang zoeken heb ik eindelijk iemand gevonden waar ik me begrepen en gehoord voel. Voor één keer hoef ik mijzelf eens niet uit te leggen omdat de hulpverlener mij niet snapt en begrijpt. Eindelijk. WAT een enorme opluchting, dit kost me normaliter zoveel energie en frustratie!

Ook moet ik erbij vermelden ik tot nu toe bij alle psychologen of andere hulpverleners na 2 of zelfs 1 gesprek ben afgehaakt omdat ik geen klik voelde en het idee had dat diegene niet tot de kern kwam of kon komen.

Bij jou was dit niet zo, vanaf het moment van binnenkomen en kennismaken voelde het direct als thuiskomen.

Ik kom elke week met veel plezier langs, dit is wel eens anders geweest in het verleden. Het voelt niet alsof ik met een hulpverlener praat maar eerder als met een vriendin. Ik kijk nu al uit naar de volgende afspraak :-), als het aan mij zou liggen zou ik elke dag langskomen haha.

Maayke is zeer bekwaam en weet waar ze het over heeft, daarnaast beschikt ze over een flinke portie levenskennis waardoor niets voor haar te gek is. Iets wat naar mijn mening zeer vaak ontbreekt bij hulpverleners.

Kortom: na al die jaren is dit mijn allereerste positieve (en direct geweldige) ervaring met een psycholoog.

Bij Pilafortis heerst er een warm en huiselijk gevoel wat maakt dat je je zeer welkom voelt. Ik kijk er nu al tegenop om weg te gaan!

Liefs, O

 

In maart 2016 ben vanwege psychische klachten ik naar Maayke doorverwezen. Ik zat niet goed in mijn vel en had hierbij ondersteuning nodig. In eerste instantie was ik erg huiverig om hiervoor hulp bij een psycholoog te zoeken, mede door mijn ervaring in het verleden. Dit beeld moest ik echter meteen na mijn eerste bezoek al in positieve zin bijstellen. 

Ik voelde mij meteen op mijn gemak en geen enkele belemmering om in alle openheid mijn verhaal te doen. Van begin af aan was er begrip voor mijn situatie en ben ik door Maayke steeds weer goed begeleid om de situatie goed te kunnen overzien en bovenal mezelf weer terug te vinden. Ik ben mede door Maayke weer bewust geworden van mijn eigen waarden en het belang van het stellen van mijn eigen grenzen.

 Een les die ik in deze moeilijke tijd heb geleerd is dat ik nooit meer krampachtig zal vasthouden aan zekerheid en hiermee mijn eigen grenzen ten koste van mezelf verleg. Hierdoor heb ik veel meer persoonlijke rust gevonden en mijn grenzen in positieve zin verlegd. Ik ben zekerder van mezelf en durf hierdoor ook sneller nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hierdoor heb ik in de tussentijd nieuwe interesses ontdekt die mij nieuwe energie geven. 

Ook heb ik ontdekt dat door mezelf, indien nodig, kwetsbaar op te stellen ik veel terug heb gekregen. Begrip van mensen, ook als ik dit soms niet meteen verwachtte maar wel nodig had. Ik heb mijn valkuilen ontdekt en weet nu beter hoe ik hiermee om moet gaan, al lukt dit niet altijd. Het feit dat ik me nu veel meer bewust ben van de belangrijke dingen in het leven heeft mij veel persoonlijke voldoening gebracht. Ik geniet nu meer dan ooit van die voor mij zo belangrijke momenten, de kleine dingen in het leven. Tijd vrij maken voor mijn familie, mijn passie voor eten. Maayke, bedankt! Je hebt mij enorm goed geholpen! 

 

 

Maayke, dit jaar ben jij mijn Valentijn.

Hoewel het lang heeft geduurd, ben ik, (onder zachte dwang.)ontzettend blij dat ik de stap genomen heb naar jou toe te gaan.
Wanneer ik bij jou ben heb ik het gevoel met een vriendin te praten. Nooit oordelend, altijd begripvol en tijdens deze gesprekken, waarin jij ook vaker uit je eigen ervaringen iets verteld, krijg je inzicht over het hoe en waarom en geef jij suggesties hoe om te gaan met bepaalde aspecten in mijn leven.
Je hebt me mijn zelfvertrouwen terug gegeven en mijn oorspronkelijke ik weer naar boven gehaald. De kracht in mij is terug, ik kan weer verder.

Maayke, heel erg bedankt. 

 

 

Een fantastische positieve ervaring met psychologische hulp. Ik heb zelf veel moeite gehad met de stap zetten, maar Maayke heeft er voor gezorgd dat het een ware succeservaring is geworden! Ik ben na een pittige periode in therapie, weer mentaal sterker en weerbaarder en daar ben ik Maayke zeer erkentelijk voor. Nogmaals bedankt voor je tijd en oprechte inzet! 

 

 

Al jaren bij Maayke onder behandeling voor depressieve klachten. Na lang zoeken bij Maayke terecht gekomen en (eindelijk) met duurzaam resultaat , nu gelukkig en vol flow. Door haar zag ik weer licht aan het einde van de tunnel.

In de behandeling telkens terug gegaan naar de kern en het doel waar we naartoe wilden. Door de autonomie versterkende manier van werken, voelde ik me steeds sterker en vrolijker worden.

Naar aanleiding van eigen ervaring en haar kijk op deze gebeurtenissen, waarin ik me kan vinden, ging ik mij steeds meer congruent voelen. Ik ging met veel plezier naar Maayke en heb ontzettend veel geleerd, wat ik de rest van mijn leven meebreng.

Stiekem jammer om het leerzame traject te moeten afsluiten, maar ik hoef maar te denken aan dat kernpuntje op het schrijfpapier en ik voel de kracht weer in mij opkomen. zij liet mij voelen dat ik het wél waard ben. Er was veel ruimte om alles te mogen vertellen.

Een fijne huislijke sfeer waar je jezelf mag zijn..

Maayke, bedankt! 

 

 

 

Na jaren GGZ, kwam ik bij Maayke terecht. Een lieve, rustgevende vrouw wat goed naar je luistert! Heb een goede klik met haar wat ik heel belangrijk vind! Het gaat sinds ik bij haar loop ook steeds beter met me! Ik durf mezelf te zijn en ben opener naar haar dan wie dan ook! Ik ben heel blij dat ik bij Maayke terecht ben gekomen! Ze is echt aan te raden!! 

 

 

Bij Maayke voelde ik mezelf meteen op mijn gemak. Doordat ze ook af en toe iets over haar zelf verteld en voorbeelden gebruikt uit haar eigen ervaringen krijg je het gevoel dat je alles kan en mag delen. Dit heeft mij erg geholpen, hierdoor kom je namelijk sneller tot de achterliggende oorzaak. 

 

 

In december 2018 ben ik door mijn huisarts naar Maayke verwezen in verband met burn-out en stemmingsklachten. De huisarts meldde toen al dat Maayke zeer kundig is. Dat was ook de ervaring die ik heb sinds het eerste consult. Maayke heeft een persoonlijke benadering, waardoor ik mij al snel op mijn gemak voelde om dingen te delen. Het voelt voor mij als een ‘veilig en warm nest’, waardoor ik mij dankzij de gesprekken bij Maayke persoonlijk kan ontwikkelen in de stappen die nu nodig zijn. Zij weet o.a. heel goed een spiegel voor te houden en dingen vanuit een ander perspectief te belichten. Voor mij is het echt heel waardevol. 

 

 

Maayke is een vertrouwd persoon. Het praat erg makkelijk en ze heeft me in een korte periode weten te transformeren in een sterkere persoon. Ik vond het lastig om de stap naar hulp te zetten, maar Pilafortis was een fijne omgeving. Ik zou het dan ook zeker aanraden. 

 

Ik ga al langere tijd naar psycholoog Maayke Pansters en ben erg tevreden over de behandeling. Door de persoonlijke sfeer in de praktijk en het karakter van Maayke had ik meteen een goede klik met haar, waardoor ik mezelf durfde bloot te geven. Ik voelde me gehoord en begrepen. Maayke’s doel is je helpen, zonder dat daar perse standaard protocollen voor gevolgd moet worden. Ze zal dan ook onderzoeken welke behandeling het beste bij je past. Voordeel vond ik ook dat ze zelf kinderen heeft en zich daardoor goed in mij (22 jaar) kon verplaatsen. Samenvattend zou ik Maayke omschrijven als sensitief, integer, consciëntieus, flexibel, spontaan en intelligent. 

 

 

Maayke is een erg betrokken en zeer kundige psychologe. Ze luistert goed en straalt rust en vertrouwen uit. Haar warme en menselijke benadering geven je een prettig gevoel. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen. 

 Toen ik de eerste keer bij Maayke kwam voelde ik meteen het vertrouwen dat zij mij zou kunnen helpen. Ik zat volledig met mezelf in de knoop zowel op mijn werk als privé. Ze heeft mij op mijn eigen tempo laten ontdekken waar de oorzaak lag. Maar eerst kreeg ik handvatten om mij in het hier en nu beter staande te kunnen houden. Ik ben erg blij dat ik de stap genomen heb om bij Maayke hulp te zoeken.